Marketingu i shkollave: si të tërheqësh studentë?

Shumica e kompanive po shpenzojnë rreth 60% të buxhetit të tyre të marketingut për reklama native. Ato ofrojnë një kthim të lartë investimi, duke forcuar marrëdhëniet me klientët ekzistues dhe duke tërhequr klientë të rinj. Në artikullin 7 shembuj të reklamave native më të mira ne folëm për reklamat më të suksesshme të 2018.

Nga Mercedes Benz te SpaceX, nga inteligjenca artificiale te kanceri i gjirit, ne pamë se si reklamat native mund të ndihmojnë në përcjelljen e mesazheve të ndryshme.

Suksesi i fushatës së ndërgjegjësimit mbi kancerin e gjirit është shembulli perfekt se çfarë ndodh kur çështje të rëndësishme sociale ndeshen me praktikat më të mira të reklamave native.

Një tjetër fushë ku reklamat native vërtet shkëlqejnë është ajo e edukimit. Me buxhete që arrijnë miliona dollarë, shtetet sigurohen të investojnë shumë tek arsimimi. Në fund të fundit ai përfaqëson të ardhmen dhe mirëqënien e një vendi.

E dimë se dobitë e edukimit janë të panumërta, por si mund tja bëjmë për ta promovuar atë?

Fjala kyçe degë shkolle (degree) në Google është ndër më të shtrenjtat (#8 nga top 20), pasi në këtë industri ka shumë konkurrencë. Çfarë mund të bëjë një shkollë apo universitet që të dallojë nga të tjerët në këtë treg kaq të madh?

Faqja BuzzFeed ka krijuar një quiz të quajtur The “Would You Rather” You Wish Existed When You Chose A College, pra quizi që do doje të kishte ekzistuar kur zgjodhe universitetin. Loja është e sponsorizuar. Por ajo të ndihmon të kuptosh cili do ishte universiteti yt ideal me pyetje rreth degës, interesave, vendndodhjes etj. Në fund të quizit, ti merr përgjigjen. Gjithashtu merr një rekomandim për Discover Student Loans, që të ofron më shumë këshilla rreth edukimit, si dhe shansin për të fituar 2500$ bursë.

Sipas studimeve njerëzit po tregojnë antipati ndaj reklamimit që ndërpret navigimin. Gjithsesi ato kanë tolerancë të lartë për kontentin që kontribuon në eksperiencën e tyre të lundrimit online. Po, edhe kur është i sponsorizuar nga kompanitë. Quizi nga Discover Student Loans te publikuesi BuzzFeed është një shembull i mirë i reklamimit nativ që ndihmon lexuesin.

terminalfour reklamimi për shkollë master screenshot

DCU është një nga universitetet më të mëdha në Irlandë. Ato kanë reklamuar programet master te TheJournal. Shumica e lexuesve janë të moshave 25-44 vjeç. Në Shqipëri ne përgjithësisht vazhdojmë masterin menjëherë pas diplomimit në bachelor. Por në Irlandë, moshat 25-44 vjeç janë kandidatët idealë për master. Ky reklamim ofron informacion rreth masterit të biznesit në përgjithësi, dhe atij te DCU në veçanti. Lexuesi edhe informohet, edhe krijon një pëlqim për universitetin.

Vendos KPI lehtësisht të matshëm dhe lejo bashkëpunimin perfekt të targetimit me reklamimin nativ të tejkalojnë pritshmëritë e tua!

Një shkollë, universitet, program masteri apo një kurs online mund të dallojnë dhe të shkëlqejnë duke përdorur reklamimin nativ. Në këto fusha ka informacion të pafundëm që mund ti ofrosh lexuesve dhe studentëve potencialë. Shih si mund të përdorësh të dhënat e brendshme për të krijuar kontent.Pasi 4700 litra majonezë u prishën në Michigan State University, ata përdorën një tretës anaerobik për ti kthyer në energji për kampusin.

Si në rastet kur prindërit do zgjedhin shkollën për fëmijët, si në rastet kur studentët janë ato që zgjedhin ku do vazhdojnë edukimin, duhet ti tregojmë atyre vlerat e shkollës. Nëse ke histori interesante (nuk kanë pse të përfshijnë majonezën), përdori ato! Mund ti tregosh të interesuarve si do ishte një ditë aty, çfarë do mësonin dhe pse duhet tju zgjedhin.

ucalif native ad photo
P.S. Jo, nuk është Bill Gates.

Kjo është një reklamë native e sofistikuar krijuar nga Universiteti i Kalifornisë për Slate. Ajo ndërthur:

  • luftën kundër ngrohjes globale
  • verën (të gjithëve na pëlqen vera!)
  • diellin kalifornian (të gjithëve na pëlqen dielli!)
  • profesionalizmin e stafit të universitetit.

Reklamat native hapen rreth 85-93% më shumë sesa reklamat normale. Nga Chicago në Merlburn, shkollat më të mira në botë po përdorin reklamimin nativ për tu bërë pjesë vendimtare e të ardhmes së gjeneratave që do vijnë.

March 24, 2020

Me 86% të klientëve të gatshëm për të paguar ekstra për të kaluar një eksperiencë cilësore (si klient), bizneset sot po përballen me një zgjedhje.

March 19, 2020

Përveç adoptimit të softuerit të “easy to use CRM”, a jeni në dijeni të vështirësive që kalon ekipi juaj i shitjeve?

March 13, 2020

Në çdo koorporatë, biznese të mëdha apo të vogla, struktura e ekipit të shitjes është i rëndësishëm si formohet dhe organizimi i punës mes pjestarëve të ekipit. Nëse deri më tani, struktura e grupit që kompania juaj ka përdorur ka ecur për mrekulli por ditët e fundit shitjet kanë filluar të kenë rënie, atëhere është […]

March 11, 2020

Ndërsa jemi në tre muajt e parë të vitit, ne menduam që do të ishte një ide e shkëlqyer për të ndarë statistikat më të rëndësishme të mediave sociale për vitin 2020.

February 22, 2020

Për bizneset e vogla dhe të mesme, përdorimi i influencer-ave në rrjetet sociale është edne një fushë e re e marketingut, e cila ka nevojë për eksplorim.

February 21, 2020

Njerëzit blejnë nga njerëz që njohin, pëlqejnë dhe besojnë. Por, në epokën dixhitale, të pasurit shumë informacion online do të thotë se ne mund të arrijmë shumë gjëra bazuar në iniciativën tonë për të investiguar për informacion përpara se të takojmë dikë, të investojmë te ai apo t’i besojmë.

February 5, 2020

Përcakto çdo fazë të “gypit” dhe departamentin përgjegjës Përgatit materiale dhe oferta specifike, në bazë të statusit aktual të Lead-it Mos u demotivoni nga Lead-et e refuzuara. Rivlerësoni arsyet dhe përdorini si një mundësi për t’u përmirësuar Kujdes me Lead-et “premtuese”! Koha e kthimit është e rëndësishme Për organizatat B2C dhe B2B, procesi i gjenerimit […]

February 4, 2020

Boost Discovery ju mundëson të gjithë bizneseve në Shqipëri të reklamojnë një larmishmëri të gjerë produktesh dhe shërbimesh në të gjithë rrjetin tonë të reklamimit

January 23, 2020

Në këtë artikull ne do t’ju japim 8 këshilla për marketingun e kontentit B2C, për të gjitha ato biznese të vogla që dëshirojnë të përmirësojnë strategjitë e tyre të marketingut dhe të fitojnë më shumë konsumatorë.

October 5, 2019

Pavarësisht trendeve, disa forma reklamimi janë të konsoliduara në treg dhe nuk zhgënjejnë asnjëherë. Mësoni për 5 prej tyre.