Marketingu i kontentit të ushqimit! Të dhëna, trende dhe insights që duhet të keni parasysh për fushatën tuaj të ardhshme.

Kur bëhet fjala për “Food Industry”, ose Industrinë e Ushqimit, shijet dhe preferencat e konsumatorëve janë gjithmonë në ndryshim e sipër. Brand-et që bëhen të suksesshme dhe qëndrojnë të tilla edhe në kohë, janë ato që i tregojnë ndjekësve që po ecin me hapin e tyre.

Jo vetëm që shpenzimet e harxhuara për ushqim nuk është se po zvogëlohen, përkundrazi, por nga ana tjetër vajzat dhe gratë nuk etiketohen më si “klientet” kryesore të ushqimeve shtëpiake, pasi besojeni ose jo, mileniasit kanë filluar të vënë “vulën” e tyre si konsumatorë, por edhe si “kuzhinierë”.

Në këtë artikull, ju do të mësoni për prirjet dhe njohuritë e mbështetura në studime dhe statistika, të cilat ju ndihmojnë të prodhoni përmbajtje të suksesshme për audiencën e kontenteve të ushqimit.

Do t’ju tregojmë se si të diferencoheni nga konkurrentët tuaj duke theksuar mundësitë më të mira – zonat me ofertë të ulët dhe kërkesë të lartë – që marketierët e ushqimit të mund të “ushtrojnë” profesionin e tyre të qetë e të lumtur!

Me ofertë, kemi përcaktuar përqindjen e buxhetit të shpenzuar në një lloj kontenti të të gjithë rrjetit Taboola dhe si kërkesë, kemi përcaktuar opsionin “click-through-rate” (CTR), ose kliko-përmes-normës.

Le të gërmojmë më tej!

Kontenti më i mirë për Krijuesit e Kontentit të Ushqimit

Në fakt, ajo që duhet të dini është se soji më i mirë i kontentit të ushqimit, si fotot, videot, artikujt, etj., varen nga shteti për të cilin po përgatitet ky kontent. Në rang global, kontenti me tekst vazhon të jetë shumë i preferuar, pavarësisht ofertave të mëdha. Gjithsesi, mundësia më e madhe për marketierët e ushqimit mund të gjendet në fushata me video në landing pages. 

Praktikat më të mira kreative për Marketierët e Kontentit të Ushqimit

Në Raportin e Standartit të Ushqimit, ju do të gjeni praktikat më të mira për të qenë të suksesshëm në krijimin e videove dhe në fushatat e kontentit të sponsorizuar.

Më poshtë, disa foto që janë bërë trend dhe është provuar që kanë sukses në marketingun dhe krijimin e kontentit të ushqimit. Fotot “Outdoor” (në ambient të hapur), është provuar në studime të ndryshme se rrisin gjenerimin e lead-eve.

Ja disa shembuj të titujve kryesorë bazuar në fjalë kyçe, të cilat janë provuar se kanë një performancë të lartë:

  • Jo kaq shpejt! A e lani ushqimin aq sa duhet?
  • 7 ide për një javë me mëngjes të shijshëm
  • Ja çfarë ndodh kur shtoni “super” ushqime në dietën tuaj

Koha e mundësive të vitit!

Ka disa momente të caktuara gjatë vitit, të cilat sjellin mundësi “të arta” për marketierët e kontentit të ushqimit. Ja kur ju rekomandojmë të rrisni buxhetin për zbulimin e kontentit: 

KPI-të konkurruese në Marketingun e Kontentit të Ushqimit

Së fundmi, bëmë një “gërmim” në të gjitha fushatat e kontentit të ushqimit në rrjetet tona dhe zbuluam KPI-të që janë targetuar më së shumti:

Adaptuar nga Taboola

F

December 6, 2019

Bazuar në trendet e marketingut dixhital për vitin 2020, ja 6 pika se si mund të përmirësoni marketingun tuaj në muajt në vazhdim:

February 20, 2020

Gjatë dekadës së kaluar rëndësia e marketingut dixhital ka marrë dimensionë të jashtëzakonshme në çdo industri të mundshme.

February 19, 2020

Duket se nuk mund të kalojë asnjë ditë pa dëgjuar dhe pa përmendur termin”transformim” – zakonisht e shoqëruar nga “dixhital”.

February 18, 2020

Nëse jeni duke i mbajtur shpresat vetëm te uebsajt-i juaj statik në internet, atëherë jeni duke humbur miliona përdorues çdo muaj, të aplikacionit celular.

February 17, 2020

Revolucioni dixhital bën që mënyra së si marketingu funksionon, të ndryshojë jo vetëm shpesh, por edhe thellësisht.

February 15, 2020

Aftësitë e lindura janë padyshim një aset ekstra përgjatë karrierës juaj, megjithatë, thonë se puna e fortë e mund talentin.

February 13, 2020

Inteligjenca artificiale (AI) në marketing mund të jetë një pafundësi mundësish ekzaltuese, pasi aktualisht jemi në zbulim e sipër të “thesarit të arit” që Inteligjenca artificiale ka.

February 12, 2020

Drejtuesit e zyrave të marketingut pothuajse gjithnjë janë njohës të mirë të rëndësisë së përdorimit të mirë të mediave.

February 8, 2020

Marketierët parashikojnë se do të përdorin më shumë kontent të natyrave dhe formateve të ndryshme në vitin 2020, sipas studimit më të fundit të World Media Group.

February 5, 2020

Përcakto çdo fazë të “gypit” dhe departamentin përgjegjës Përgatit materiale dhe oferta specifike, në bazë të statusit aktual të Lead-it Mos u demotivoni nga Lead-et e refuzuara. Rivlerësoni arsyet dhe përdorini si një mundësi për t’u përmirësuar Kujdes me Lead-et “premtuese”! Koha e kthimit është e rëndësishme Për organizatat B2C dhe B2B, procesi i gjenerimit […]

February 4, 2020

Boost Discovery ju mundëson të gjithë bizneseve në Shqipëri të reklamojnë një larmishmëri të gjerë produktesh dhe shërbimesh në të gjithë rrjetin tonë të reklamimit