Kthim investimi 525%? Zbulo si

Reklamat native janë një mënyrë e shpërndarjes së kontentit, të cilat ju ofrojnë audienca më të mëdha ose më të personalizuara se ato që ju tashmë keni. 4 formatet kryesore të reklamave native janë:

  • Rekomandime – Një spot i “rezervuar” për ju në faqen e një publikuesi
  • Reklama te kërkimet nga motorrët e kërkimit – Vendosja e faqes suaj mes kërkimeve të tjera
  • In-feed – Përgjithësisht reklamat që shohim në rrjete sociale, pjesë e feed
  • Poste të paguara në blogje – Kontent me cilësi të lartë në formë shkrimi, video, guide etj.

Reklamat native karakterizohen nga cilësia e lartë dhe targetizimi i audiencës. Ka pafund mënyra si mund të reklamoni biznesin tuaj, nga më seriozet deri te më të çmendurat. Varet nga audienca juaj dhe nga tipologjia e produktit. Nëse dëshiron pak inspirim, lexo më poshtë.

Blinkist përmbledh librat në mënyrë që të lexohen ose dëgjohen brenda 15 minutash. Ata duan që më shumë njerëz të lexojnë dhe të informohen, por e dinë se koha jonë është e limituar. Me ndihmën e reklamave native, ato dëshironin të rrisnin numrin e shkarkimeve të aplikacionit.

Nga fushata, Blinkist ka gjeneruar deri në 50000 shkarkime në muaj!

Artikuj si 5 libra që do të ndryshojnë jetën dhe të tjerë të ngjashëm janë reklamuar në faqe publikuesish si CNN, Le Figaro etj. Përveç shkarkimeve, Blinkist ka rritur edhe kohën mesatare që një navigues shpenzon në faqe, si dhe normën e konvertimit të personave që kanë klikuar linkun për të shkuar në App Store.

Sipas një studimi, reklamat native janë efektive në çdo pjesë të hinkës. Nga rritja e brand awareness te konvertimi, reklamat native janë provuar të suksesshme. Kur dikush sheh një reklamë native cilësore, ka 21% më shumë shanse që të vizitojnë adresën fizike të dyqanit.¹

Kontenti rrit probabilitetin që lexuesit do blejnë me 131%!²

Estee Lauder ka përdorur një kombinim të reklamave native dhe kontentit për të reklamuar kremin e tyre të ri. I paraqitur në një faqe të njohur greke rreth kujdesit për veten, artikulli tregon përfitimet që na sjell përdorimi i këtij kremi.

Estee Lauder me reklamat native pati një CTR 5.04% dhe shikueshmëri 99%!

Guida e mëposhtme përfshin kufje, Fitbit, karikues, dron etj. Guidat e dhuratave dhe idetë e dhuratave kanë angazhimin shumë të lartë. Shembulli i mëposhtëm nga Business Insider ndoshta tregon pse atyre i është dashur të zgjerojnë skuadrën editoriale të reklamave native. Vendosja e fokusit te guidat e dhurateve dhe monetizimi i kontentit ka rritur numrin e përdoruesve dhe ka 3-fishuar sasinë që ata shpenzojnë mesatarisht³. Nga suksesi i reklamave të tilla, Business Insider ka në plan të krijojë rreth 25 guida dhuratash, për produkte të ndryshme me çmime të ndryshme. Shumë nga publikuesit si Financial Times, Forbes, Time, The New York Times kanë krijuar agjencitë e tyre për t’ju dedikuar kontentit në bashkëpunim me markat.

Guida, kontent, artikuj… Ka shumë mënyra për të reklamuar biznesin tuaj dhe për të marrë frytet e reklamimit nativ. Emri i reklamave native është vendosur së fundmi, por shumë marketierë mendojnë se kjo praktikë ka ekzistuar shumë vite më parë. Një reklamë native nga Cadillac në gazetë daton që në 1914. Shpenzimet për reklamimin nativ në 2018 kanë arritur 12 bilion dollarë! Ato performojnë më mirë se të gjithë llojet e tjera të reklamave rich media. 20% e kontentit në Huffington Post është reklamim nativ. Për aq kohë sa reklamimi është cilësor, i etiketuar si i tillë dhe përshtatet me kontentin, ai është tepër i vlefshëm.

Ja edhe një tjetër shembull nga Digital Marketer. Ato kanë kryer një studim rreth reklamimit nativ, duke reklamuar trajnimin e tyre. Artikulli i mëposhtëm kishte disa CTA për ofertën. Sipas tyre ky postim i përdorur si landing page ishte i suksesshëm sepse ofronte: prova, vlerë, relevancë. Ato kanë marrë 433K impressions. Me një kosto 0.41$ për angazhim, ato fituan 5,810$ nga shitjet.

Një kthim investimi ROI 181% në Facebook dhe në Twitter 525%!

Epo, ja, ju dhamë disa shembuj dhe ide të provuara si të suksesshme. E dimë, e dimë, reklamimi nativ është ende i ri si koncept për Shqipërinë. Automatikisht ky fakt e mbulon me një hije dyshimi. A do funksionojë? A do sjellë më shumë fitime se reklamat tradicionale? A është gati audienca shqiptare për kontent nativ? Këto dhe të tjera ndiqini në serinë e rradhës!

Shakatë mënjanë, kontenti nativ mund të përdoret për shumëçka. Për të krijuar një përshtypje të parë pozitive. Mund të përdoret për të angazhuar audiencën. Mund ti ofrosh klientëve një ofertë, një histori. Dëshiron të falenderosh klientët e tu besnikë? Mund të krijosh video apo artikuj për ti ndihmuar ata edhe më shumë. Të bëra mirë, reklamat native janë pikëtakimi mes fitimeve dhe klientëve të kënaqur. Dëshiron të jesh lider në industrinë tënde? Provo diçka inovative.

¹New Sharethrough & Placed Research Shows How Programmatic Native Ads Drive In-Store Traffic More Efficiently Than Traditional Display Ad Benchmarks
²The State of Content
³How publishers will wring more money out of their gift guides

July 12, 2019

Humori tërheq vëmendje dhe rrit pëlqyeshmërinë, edhe në fushën e marketingut, ai ka vendin dhe rëndësinë e vet.

July 6, 2019

Arti më i vlerësuar në botë, shoqja e ngushtë që jeton në Amerikë, receta për lazanja… Të gjitha tashmë janë një klik larg në pajisjet tona elektronike. Ky artikull është për ju që besoni në fuqinë e teknologjisë dhe doni të shtoni shitjet e produkteve tuaja.

June 26, 2019

Klasike apo moderne? Reklamat tradicionale dhe ato native- ku ngjajnë, ku diferencojnë dhe cilat janë më të përshtatshme për biznesin tuaj?

June 21, 2019

Reklamat native janë e ardhmja e marketingut dixhital. Moda inkurajon inovacionin, por si mund të përdorim specifikisht reklamat native inovative për të shtuar klientët?

June 12, 2019

Me reklamat native, San Francico Travel pati 1600% më shumë udhëtime. Pse agjencitë kanë rezultate kaq impresive me këtë lloj marketingu?


Fjala kyçe degë shkolle (degree) në Google është ndër më të shtrenjtat, pasi kjo industri ka shumë konkurrencë. Si mundet një shkollë të dallojë në këtë treg kaq të madh?

June 11, 2019

Ndonjëherë historitë me fund të lumtur nuk janë të mundura, por në rastin e reklamave native, shpesh janë. 53% më shumë klientë. Zbulo si.

June 7, 2019

Kemi studiuar planifikimin e ekzekutimin e strategjive të marketingut dixhital në industrinë e udhëtimeve. Këshillat për të ndërtuar fushatat më të mira.

June 6, 2019

Bëhu gati të mësosh praktikat më të mira SEO që rrisin renditjen te motorrët e kërkimit.

June 5, 2019

Ke hapur një biznes të ri? Po mendon të zgjerosh biznesin? Do lançosh një produkt? Për të pasur sukses të duhet një plan solid marketingu. 4 hapa për të planifikuar buxhetin.