10 kuriozitete rreth marketingut të suksesshëm

Nga reklamat më kreative te gabimet më qesharake, marketingu është gjithmonë argëtues me risitë që sjell. Mund të hasim një reklamë dhe me shaka të diskutojmë me miqtë “çfarë ka dashur të thotë autori me këtë?”. Ndërkohë nëse shohim një video të realizuar mirë, informuese e prekëse, krijojmë një pëlqyeshmëri për markën. Diçka që nuk mendohej 10 vite më parë, konsiderohet norma ditët e sotme. Ja 10 kuriozitete e fakte rreth reklamave që nuk ju kishte shkuar mendja.

1. Karriera

Fjala “karrierë” në reklamat e edukimit rrit CTR me 46%. Mesa duket njerëzve i pëlqen të mendojnë për të ardhmen. Që të vegjël, shumë prej nesh kanë ëndrra të lidhura me profesionin: doktore, aktor, mësuese etj. Përfshirja e fjalës karrierë emocionon studentët (ose prindërit që po kërkojnë shkollën e përshtatshme për fëmijët e tyre). Ato duan të dinë më shumë.

fakte interesante marketingu ctr

2. Vizitat në dyqan

Reklamat native rrisin me 21% mundësinë që një klient të vizitojë fizikisht dyqanin tuaj. Nëse informacioni juaj ka qenë i vlefshëm për ta, lexuesit sigurisht do kenë dëshirë ti shohin nga afër produktet tuaja dhe të mësojnë më shumë, në këtë rast duke ju vizituar në vendndodhjen e dyqanit.

3. Faktorë për CTR

Mënyra më e mirë për të reduktuar stresin e mbingarkesës së punës është duke e nisur ditën me një kafe me miqtë ose kolegët. Kafeja është sociale dhe gjithmonë “in”. Ajo i jep një biznesi një imazh më shoqëror dhe të pëlqyeshëm, si dhe rrit CTR me 376%!

Gjithashtu fjala “shtëpi” e përfshirë në titull rrit CTR me 66%. Shtëpia përfaqëson ngrohtësi dhe ndjesi të këndshme.

fakte interesante marketingu ctr

5. Sukseset e marketingut dixhital

Nëse një klient ka një eskperiencë të mirë me kompaninë tuaj në rrjete sociale, ato do i thonë mesatarisht 15 vetave. Një numër jo i vogël, sidomos duke menduar që janë “leads cilësorë”.

Ndoshta prandaj 66% e marketierëve besojnë se marketingu dixhital është një nga mediat më të mira dhe të suksesshme.¹ Ai funksionon dhe ka sjellë risi të pa menduara më parë në botën e reklamimit.

7. Ilustrimet

Përdorimi i ilustrimeve rrit klikueshmërinë e një reklamë me 37%. Imazhet e ilustruara pëçojnë më shpejt informacionin te lexuesi, si dhe tërheqin më shumë vëmendje.

fakte interesante marketingu

8. Vëmendja e vizitorëve

Sipas “Time” vëmendja mesatare e një vizitori është 8 sekonda.² Kjo shifër është paska frikësuese, por më e rëndësishmja? Sigurohuni që faqja juaj të hapet sa më shpejt, vëmendja është e limituar në maksimum. Edhe pse personat e interesuar do e lexojnë kontentin cilësor, duhet të përpiqemi ta bëjmë sa më të lehtë dhe jo të bezdisshëm këtë proces.

9. Ushqimi në reklama

Mund të mendoni se ushqimi në vetvete është një shtysë e fortë. Një foto pice e sapo dalë nga furra patjetër që tërheq vëmendje. Në rastin e restoranteve, një reklamë native (sigurisht fotot ndihmojnë!) rrit me 21% shanset që klientët të vijnë dhe të provojnë ushqimet tuaja të shijshme.

fakte interesante marketingu

10. Njerëz të lumtur

E qeshura të zgjat jetën. Përveç kësaj dhe përfitimeve të panumërta që një jetesë e lumtur e pa shumë strese ka për shëndetin tonë, të qeshurat në foto rrisin CTR me 44%. Ndjesitë e mira na bëjnë të ndihemi edhe ne mirë.

fakte interesante marketingu

Këto janë disa fakte nga studime shumëvjeçare të audiencave e preferencave të tyre online. Marketingu dixhital ndryshon gjithmonë. Duhet të qëndroni fleksibël për statistika, fakte dhe trende të reja.

May 22, 2020

Më poshtë do të gjeni një listë me shtatë pika “evergreen” të cilat do tju ndihmojnë të krijoni më lehtë një përmbajtje të suksesshme.

May 4, 2020

Në këtë artikull, ne eksplorojmë shkencën që qëndron pas marketingut emocional dhe shikojmë shembujt kryesorë të markave që përdorin emocionin për të përcjellë një mesazh.

April 29, 2020

Në këtë artikull ne kemi veçuar 7 praktika për tju ndihmuar të rrisni audencën tuaj potenciale dhe të zotëroni suksesin e plotë të markës tuaj në fushën e ”shëndetit dhe mirëqenies” .

April 25, 2020

Më poshtë po rëndisim 6 këshilla të rëndësishme se si të rrisni angazhimin kur reklamoni me anë të rekamave native në Boost Discovery.

April 20, 2020

Reklamat native ofrojnë jo vetëm opsione por edhe mundësi të jeni krijues dhe paraqisni produktin tuaj në formën më të mirë.

April 8, 2020

Të tilla kohëra shërbejnë për të na rikujtuar se gjithçka mund të ndryshojë me një kërcitje gishtash.

April 7, 2020

Reklamat native po dominojnë faqet e para të mediave online dhe titujt kryesorë në uebsajt-et e besueshme dhe serioze. Pse?

April 1, 2020

Marketierët e gjejnë veten të mbingarkuar e të mbingopur me sasinë e platformave sociale, botuesit e përmbajtjeve dhe opsionet për të zgjedhur, saqë shpesh bëhen e vështirë.

March 30, 2020

Edhe pse viteve të fundit, trendi i “suksesit” të reklamave native është rritës, ajo që duhet të dini është se në fakt, ato e kanë zanafillën dekada më parë.

March 25, 2020

Deri tani të gjithë janë të vetëdijshëm mbi situatën, mbi rëndësinë e ruajtjes së distancës dhe larjes së duarve dhe ne do t’jua lëmë në dorë ekspertëve të shëndetit këto çështje kritike.